El dia 1 d’octubre  es va celebrar a Palau-solità i Plegamans l’acte central del Centenari dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. El matí estava dedicat als assajos de la representació conjunta de la tarda, en què cadascun dels 16 quadres anava a càrrec un grup diferent. Paral·lelament als assajos es van oferir dos tallers per als adults, el primer impartit per Dani Coma sobre la comunicació dalt de l’escenari i el segon impartit per Carme Jariod dedicat al maquillatge.  A més, els més petits van tenir ocasió de participar en tallers de manualitats i de titelles. A les dotze es va celebrar l’acte d’homenatge a les persones que fa més de cinquanta anys que fan Pastorets. L’acte, conduït per Miquel Truyols, va comptar amb la presència de Lluís Puig, director de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i de Teresa Padrós i Jordi Pujol, l’alcadessa i el regidor de cultura de la vila amfitriona.
A l’hora de dinar els participants de la jornada van poder compartir una fideuà de germanor i a les cinc de la tarda va començar la representació conjunta en què cada quadre de l’emblemàtica obra de Folch i Torres estava representat per un grup diferent.
La representació, que va comptar amb 200 actors i actrius i 20 maquilladors i maquilladores d’arreu del país va concloure amb una foto de grup dalt de l’escenari.

Cliqueu aquí per descarregar-vos el díptic de la jornada.

Homenatge al jardí de la Casa Folch:

foto-homenatge-veterans

Instantànies de la representació:

instantania-a

instantania-b

instantania-1

instantania-c

instantania-1b

instantania-2

instantania-1c

instantania-2a

instantania-2b

instantania-3

Foto de grup final:

foto-final-representacio

Cuplet de l’acte central:

El primer dia d’octubre
us convidem a Palau
en un ambient molt salubre.
Acudiu-hi, si us plau!

Del matí fins a la tarda,
hi haurà molta acció
i a la nit vindrà –gallarda–
la representació!

Veniu-hi, veniu-hi!
No hi podeu faltar
perquè el Centenari
ens faci tremolar!

(Lenke Kovács, comissària del Centenari)

cartell-funcio-conjunta-v5-imatge-alta-definicio

 

Deixa un comentari